Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Lojistik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ KMS298 - 2 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Su ürünleri biyokimyası hakkında bilgi sahibi olur,
2) Su ürünleri için ön işlem ve işleme teknolojilerini öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Temel kavramlar
2. Hafta Su ürünleri biyokimyası
3. Hafta Balıklarda postmortem değişimler
4. Hafta Su ürünlerinde tazelik
5. Hafta Su ürünlerinde soğutma teknolojisi
6. Hafta Su ürünlerinde dondurarak muhafaza teknolojisi
7. Hafta Ara Sınav
8. Hafta Su ürünlerinde konserve teknolojisi
9. Hafta Su ürünlerinde salamura teknolojisi
10. Hafta Kurutulmuş su ürünleri teknolojisi
11. Hafta Su ürünlerinde marinasyon
12. Hafta Su ürünleri kalite kontrolü
13. Hafta Diğer su ürünleri
14. Hafta Genel değerlendirme
15. Hafta Yarıyıl Sonu Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARGökoğlu N., Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Su Vakfı Yayınları, 2002.
Boziaris, I.S., Seafood Processing: Technology, Quality and Safety, Wiley-Blackwell, 2014.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav150
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık12424
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı122
Ödevler11212
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2
P1   
P2   
P3   
P4   
P5   
P6   
P7   
P8   
P9   
P10   
P11   
P12   
P13   
P14