HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkeler |
2. Hafta | Hammadde hazırlık makineleri (Tartma ve Ölçme Aletleri Tasıma ve İletim Düzenleri, Gıda Ön İşlem ve Temizlik Makineleri |
3. Hafta | Sınıflama ve Ayırma Makineleri , Karıştırma Makineleri |
4. Hafta | Isı Aktarım Düzenekleri |
5. Hafta | Evaporatörler (Buharlaştırıcılar), Deaeratörler(Hava Çıkarıcılar), Deodorizatörler (Koku Alıcılar), Kondensörler(Yoğuşturucular) |
6. Hafta | Haşlama Makineleri ve Ekipmanları, Pişirme veya Kavurma Makine ve Ekipmanları, Kızartma Makine ve Ekipmanları |
7. Hafta | Işınlama (Soğuk Sterilizasyon) Teknik ve Tesisleri, Ohmik Isıtma Sistem ve Ekipmanları |
8. Hafta | ARA SINAV |
9. Hafta | Yüksek Basınç Makine ve Ekipmanları, Titreşimli Elektrik Alanı Uygulamaları |
10. Hafta | Kurutma işlemi ve Dehidrasyon sistemleri |
11. Hafta | Ambalaj ve Ambalajlama Makineleri |
12. Hafta | Sistem temizliği ve otomasyon |
13. Hafta | Fabrika kuruluş teknikleri |
14. Hafta | Fabrika kuruluş teknikleri |
15. Hafta | YARIYIL SONU SINAVI |