Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İşletme ve işletmecilik kavramlarının önemini kavrar 2) İşletme ve işletmecilik kavramlarının önemini kavrar 3) İşletmelerin kurulma aşamalarını bilir 4) İşletme fonksiyonlarını açıklar
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Ders Hakkında Bilgilendirme ile Genel Bilgiler, İhtiyaçlar, Ekonomik Uğraşılar ve Üretim
2. Hafta
İşletme ve Girişim, Girişimci ve Yönetici, İşletme Yönetimi
3. Hafta
İşletmecilik Bilgisi, İşletmelerin Amaçları, İşletme Gelir ve Giderleri, İşletmelerin Türleri
4. Hafta
İşletmelerin Çevresi ve Çevre Faktörleri
5. Hafta
İşletmelerin Kuruluşu
6. Hafta
İşletmelerin Kuruluş Araştırmaları
7. Hafta
Kuruluş Yeri Seçimi, Yatırım Kararı ve Yöntemleri
8. Hafta
Ara Sınav
9. Hafta
İşletmelerin Büyümesi
10. Hafta
Yönetim ve İşlevleri
11. Hafta
Pazarlama
12. Hafta
Üretim Yönetimi
13. Hafta
Finans Yönetimi, İletişim
14. Hafta
Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Üner, Mithat, et al. "Genel İşletmecilik." Ankara: Detay Yayıncılık (2008). Mucuk, İsmet. "Modern İşletmecilik, 15." Baskı, Türkmen Kitabevi, İstanbul (2005).
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
30
Ödev
1
20
Toplam(%)
50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
50
Finalin Başarıya Oranı(%)
50
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
1
1
Kısa Sınavlara hazırlık
4
5
20
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
4
56
Final Sınavına Hazırlık
1
25
25
Ders Saati
14
2
28
Ara Sınava Hazırlık
1
20
20
Laboratuvar
Final Sınavı
1
1
1
Ödevler
Toplam İş Yükü
151
Toplam İş Yükü / 30
5,03
Dersin AKTS Kredisi
5
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ