Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
YENİ MUTFAK AKIMLARI GMS455 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Dünya'da Gastronomi alanı ile iligili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur.
2) Güncel konu ve sorunların nasıl analiz edilip çözüm önerileri getirileceğini öğrenir.
3) Güncel sorunları değerlendirip tartışabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIDünya?da Gastronomi alanı ile ilgili güncel bilgilendirmelerin ve güncel problemlerin nasıl analiz edileceği öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Dersin tanıtımı
2. Hafta Dondurulmuş gıdalar
3. Hafta Hazır yemekler
4. Hafta Hazır karışımlar ve harçlar
5. Hafta Fast food restoranlar ve çeşitleri
6. Hafta Gıda katkıları ve sağlık açısından değerlendirilmesi
7. Hafta Yenilebilir çiçekler
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Sofralardaki yeni deniz ürünleri
10. Hafta Soslar
11. Hafta Baharatlar
12. Hafta GDO teknolojisi ve etkileri
13. Hafta Organik beslenme ve moleküler mutfak
14. Hafta Restoranlarda yeni uygulamalar
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık155
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14114
Final Sınavına Hazırlık11818
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11515
Laboratuvar
Final Sınavı122
Ödevler
Toplam İş Yükü98
Toplam İş Yükü / 303,26
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1     
P2     
P3     
P4     
P5     
P6     
P7  X   X   X
P8     
P9     
P10     
P11     
P12     
P13     
P14     
P15     
P16     
P17  X   X   X
P18     
P19  X   X  
P20     
P21     
P22     
P23  X     X