DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Dünya'da Gastronomi alanı ile iligili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur. 2) Güncel konu ve sorunların nasıl analiz edilip çözüm önerileri getirileceğini öğrenir. 3) Güncel sorunları değerlendirip tartışabilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Dünya?da Gastronomi alanı ile ilgili güncel bilgilendirmelerin ve güncel problemlerin nasıl analiz edileceği öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Dersin tanıtımı | 2. Hafta | Dondurulmuş gıdalar | 3. Hafta | Hazır yemekler | 4. Hafta | Hazır karışımlar ve harçlar | 5. Hafta | Fast food restoranlar ve çeşitleri | 6. Hafta | Gıda katkıları ve sağlık açısından değerlendirilmesi | 7. Hafta | Yenilebilir çiçekler | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Sofralardaki yeni deniz ürünleri | 10. Hafta | Soslar | 11. Hafta | Baharatlar | 12. Hafta | GDO teknolojisi ve etkileri | 13. Hafta | Organik beslenme ve moleküler mutfak | 14. Hafta | Restoranlarda yeni uygulamalar | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 5 | 5 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 1 | 14 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 18 | 18 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 98 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,26 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |