DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Servet Kazım Güney
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Tur verilmiş hamur hazırlamayı öğrenir. 2) Kremalı ürün hazırlamayı öğrenir. 3) Mayalı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 4) Pişmiş hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 5) Kek-pasta hazırlamayı öğrenir. 6) Geleneksel reçeteleri öğrenir. 7) Geleneksel teknikleri öğrenir. 8) Geçmişe göre günümüzde üretimi farklılaşan tatlıları öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Geçmişten günümüze Türk tatlılarının tarihi ve özellikleri ile günümüzde farklılaşan yönleri ders kapsamında ele alınmaktadır. Sütlü tatlılar, dondurmalar, Türk hamur işleri, komposto ve şerbetler, reçel ve marmelatlar Türk tatlıları dersi kapsamında öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve tanıtım | 2. Hafta | Sütlü Tatlılar | 3. Hafta | Sütlü Tatlılar | 4. Hafta | Şerbetli Tatlılar | 5. Hafta | Şerbetli Tatlılar | 6. Hafta | Helvalar | 7. Hafta | Helvalar | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Pelteler | 10. Hafta | Peynirli Tatlılar | 11. Hafta | Bakliyattan Hazırlanan Tatlılar | 12. Hafta | Dondurmalar | 13. Hafta | Şerbet, Reçel ve Marmelatlar | 14. Hafta | Yıl Sonu Genel Değerlendirme ve Tekrar | 15. Hafta | Final Sınavı | 16. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Gökdemir, A. (2005). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara. 2. Yılmaz, Y. (2008). Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 25 | Uygulama/Pratik | 1 | 25 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 1 | 14 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 18 | 18 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | | | | Doktora Yeterlilik Sınavına Hazırlanma | 1 | 5 | 5 | Toplam İş Yükü | | | 98 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,26 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |