Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI GMS453 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Servet Kazım Güney
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Tur verilmiş hamur hazırlamayı öğrenir.
2) Kremalı ürün hazırlamayı öğrenir.
3) Mayalı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
4) Pişmiş hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
5) Kek-pasta hazırlamayı öğrenir.
6) Geleneksel reçeteleri öğrenir.
7) Geleneksel teknikleri öğrenir.
8) Geçmişe göre günümüzde üretimi farklılaşan tatlıları öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIGeçmişten günümüze Türk tatlılarının tarihi ve özellikleri ile günümüzde farklılaşan yönleri ders kapsamında ele alınmaktadır. Sütlü tatlılar, dondurmalar, Türk hamur işleri, komposto ve şerbetler, reçel ve marmelatlar Türk tatlıları dersi kapsamında öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş ve tanıtım
2. Hafta Sütlü Tatlılar
3. Hafta Sütlü Tatlılar
4. Hafta Şerbetli Tatlılar
5. Hafta Şerbetli Tatlılar
6. Hafta Helvalar
7. Hafta Helvalar
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Pelteler
10. Hafta Peynirli Tatlılar
11. Hafta Bakliyattan Hazırlanan Tatlılar
12. Hafta Dondurmalar
13. Hafta Şerbet, Reçel ve Marmelatlar
14. Hafta Yıl Sonu Genel Değerlendirme ve Tekrar
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Gökdemir, A. (2005). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
2. Yılmaz, Y. (2008). Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav125
Uygulama/Pratik125
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14114
Final Sınavına Hazırlık11818
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11515
Laboratuvar
Final Sınavı122
Ödevler
Doktora Yeterlilik Sınavına Hazırlanma155
Toplam İş Yükü98
Toplam İş Yükü / 303,26
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6Ö7Ö8
P1  X   X            
P2               
P3               
P4               
P5               
P6  X     X   X   X   X   X   X
P7               
P8               
P9               
P10               
P11    X       X     X  
P12               
P13               
P14               
P15               
P16               
P17               
P18               
P19               
P20               
P21               
P22               
P23