Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Fotoğrafçılıkla ilgili temel kavramları açıklayabilir 2) Görsel estetik ve fotoğraf kompozisyonu hakkında bilgi sahibi olur. 3) Yiyecek-İçecek fotoğraflarının kullanım amacına göre nasıl çekileceğini bilir. 4) Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. 5) Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Yemek fotoğrafçılığına giriş olarak planlanan bu dersin içeriğinde görsel, yazılı sanatsal uygulamaların yer alacağı çalışma alanlarında uzmanlık sağlamak üzere, ihtiyaç duyulacak teknik bilgiler ve uygulamada yer alan örnekler hakkında bilgiler aktarılır. Öğrenciler yemek ve gıda endüstrisinde pazarlama ve iletişim alanı başta olmak üzere biçim, doku, denge, renk, hareket ve bütünlük gibi temel tasarım kavramları ve sunum tabağı tasarımı, yazılı bilgi, görsel boyut uygulamaları hakkında eğitilir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Yiyecek-içecek ve görsel Estetik
2. Hafta
Yiyecek-içecek fotoğraflarının kullanım alanları, ürün fotoğrafçılığı ve reklam fotoğrafçılığı
3. Hafta
Fotoğrafın tanımı
4. Hafta
Işık
5. Hafta
Renk
6. Hafta
Kompozisyon, temel oranlar, görsel algılama
7. Hafta
Fotoğrafçılıkta kullanılan araçlar
8. Hafta
Ara Sınav
9. Hafta
Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Objektifler
10. Hafta
Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Tripodlar ve diğer araçlar
11. Hafta
Işık kaynakları ve ışığın yönetimi
12. Hafta
Fotoğraf makinası kullanımı, pozlama, beyaz dengesi
13. Hafta
Yemek fotoğrafçılığı için özel araçlar ve aksesuarlar
14. Hafta
Yemek fotoğrafçılığında kompozisyon, fotoğraf düzenleme