Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
FRANSIZCA III GMS447 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Nihal Yılmaz
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Temel dilbilgisi yapılarını öğrenir.
2) Temel okuma ve dinleme becerileri gelişir.
3) Temel düzeyde iletişim kurabilecekleri sözcükleri ve cümle yapılarını öğrenir.
4) Akademik olmayan yazı ve mektup yazabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIVar( GMS436)
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu derste öğrenciler Fransızca II dersindeki öğrenmelerinin bir üst seviyesinde Fransızca okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştirerek anlam oluşturmada kullanılan doğru dil stratejilerini öğrenmektedirler.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Hobi, spor, müzikten bahsetmek
2. Hafta Geçmiş zaman
3. Hafta Sıklık soruları
4. Hafta Dış görünüşle ilgili sıfatlar
5. Hafta Vücudun bölümleri
6. Hafta Renkler, sıfat tamlaması
7. Hafta Yakın gelecek zaman
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Gelecek zaman
10. Hafta Mektup yazmak
11. Hafta Sıralı eylemler
12. Hafta Şimdiki zaman: okumak, bitirmek, yazmak
13. Hafta Alışveriş yapmak, para saymak
14. Hafta Gelecek planları hakkında konuşma
15. Hafta Final sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2       
P3       
P4      X   X
P5       
P6       
P7       
P8       
P9       
P10       
P11       
P12       
P13       
P14       
P15       
P16  X   X    
P17       
P18       
P19    X     X
P20       
P21  X      
P22       
P23