DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 4 |
YARIYIL | Yedinci Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 6 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Hakan Özler
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Yiyecek içecek işletmelerini öğrenir. 2) Servis öncesi hazırlıkları öğrenir. 3) Temel servis tekniklerini öğrenir. 4) Yiyecek içecek işletmelerinde üretim süreçlerini öğrenir. 5) Konuklara nasıl davranılması gerektiğini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Öğrenciler; yiyecek içecek işletmelerinde hijyen kuralları kapsamında üretim aşamalarının nasıl gerçekleştirildiğini; servis departmanının özelliklerini, temel yapısını, iş akışını ve servis uygulamalarını öğrenmektedir. Yiyecek içecek işletmesinde servis personeli ile konuk ilişkilerinin nasıl olması gerektiği de ders kapsamında ayrıca öğrenciye kazandırılmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve dönem ile ilgili temel bilgiler | 2. Hafta | Servis personeli ile ilgili temel bilgiler | 3. Hafta | Servis alanlarında hijyen, güvenlik ve ilkyardım | 4. Hafta | Servis departmanında kullanılan fiziki alan ve malzeme bilgisi | 5. Hafta | Servis hizmetleri ile ilgili temel bilgiler ve uluslararası mutfak literatürü | 6. Hafta | Temel servis teknikleri ve taşıma usulleri | 7. Hafta | Servis öncesi hazırlıklar | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Mönüler ve mönü planlaması | 10. Hafta | Kahvaltı, oda ve cafe servisleri | 11. Hafta | Konuğa servis uygulamaları | 12. Hafta | İçecekler ve içecek servisi | 13. Hafta | İçecekler ve İçecek servisi | 14. Hafta | Konuk ile ilişkiler ve konuğun şikayetleri ile ilgilenme | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 50 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 60 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 15 | 15 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 6 | 84 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | 10 | 3 | 30 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 5 | 5 | 25 | Toplam İş Yükü | | | 188 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,26 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 6 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |