Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR GMS378 - 2 + 0 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Sektörel ilişkilere dair belli sorunları tanımlar.
2) Turizm işletmelerinin etkinliği ve verimliliği sorulduğunda sorunların kaynaklarını belirler.
3) Turizm sektörünün yapısal sorunlarına çözüm önerir.
4) Sektörün gelişimi konusunda tahminlerde bulunur.
5) Bu sorunlar ve gelişme dinamiklerine bağlı olarak kendi kariyeri için bakış geliştirir.
6) Turizmin bugününü etkileyen ve belirleyen sorun alanlarını listeler.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMITurizm endüstrisinin bugünü ve ön plana çıkan yapısal özellikleri, uluslararası turizm sistemi ve bu sistem ile ilgili sorunlar, siyasi sorunlar, uluslararası turizm sistemi ve uluslararası turizm sistemi ile ilişkili sorunlar, çevresel sorunlar, işletmelerinin sorunları ve potansiyel sorun alanları gibi konular öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Turizm endüstrisinin bugünü ve ön plana çıkan yapısal özellikler
2. Hafta Uluslararası Turizm Sistemi ve İlişkili Sorunlar: Ekonomik sorunlar
3. Hafta Uluslararası Turizm Sistemi ve İlişkili Sorunlar: Siyasi sorunlar
4. Hafta Uluslararası Turizm Sistemi ve İlişkili Sorunlar: Kültürel sorunlar
5. Hafta Uluslararası Turizm Sistemi ve İlişkili Sorunlar: Çevresel sorunlar
6. Hafta Turizmin Bölge Kalkınmasına Etkileri: Bölgede gelişmişlik, gelir dağılımı sorunları
7. Hafta Genel tekrar
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Turizmin Bölge Kalkınmasına etkileri: Bölgede yerel halkın katılımı ile ilgili sorunlar
10. Hafta Planlama ve turizm
11. Hafta Turizm İşletmelerinin Sorunları: İşletmecilik çevresi
12. Hafta Turizm İşletmelerinin Sorunları: Uygulama ile ilgili sorunlar (Etik, kalite, memnuniyet vb.)
13. Hafta Turizm eğitimi ile ilgili sorunlar
14. Hafta Turizmde çalışma şartları ile ilgili sorunlar
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Turizm işletmeciliği alanında yazılmış her türlü kitap, makale, tez, vb.
2. Turizm medyasının günlük takibi.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık236
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi2510
Final Sınavına Hazırlık5525
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık3515
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler236
Toplam İş Yükü92
Toplam İş Yükü / 303,06
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1           
P2           
P3           
P4           
P5           
P6           
P7           
P8           
P9           
P10           
P11           
P12           
P13           
P14           
P15           
P16           
P17           
P18    X     X     X
P19           
P20           
P21           
P22           
P23  X   X   X   X   X   X