DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gıda üretimi ve tüketimine ilişkin sosyolojik bir bakış açısı kazanır. 2) Gıda alanı ile ilgili gelişmeleri öğrenir. 3) Güncel toplumsal sorunlar hakkında eleştirel bir yaklaşım kazanır.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Sosyolojinin tanımı ve gastronomi ile ilişkisi kapsamında tarımsal üretim, sanayi tipi gıda üretimi, uluslararası gıda zincirleri, sürdürülebilir gıda, toplumsal hareketler ve gıda ilişkisi anlatılmaktadır.
|
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve tanışma | 2. Hafta | Sosyolojinin tanımı ve gastronomi ile ilişkisi: üretim ve tüketim bakış açıları | 3. Hafta | Sınıf ve Gıdanın Üretimi | 4. Hafta | Toplumsal cinsiyet, gıda üretimi ve tüketimi | 5. Hafta | Tarımsal üretim: Dünya'dan ve Türkiye'den örnekler | 6. Hafta | Sanayi Tipi Gıda Üretimi: Tarlaların ve hayvancılığın analizi | 7. Hafta | Uluslararası gıda zincirleri | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Kıtlık ve Açlık: Bolluk çağında sistem dışı kalanlar | 10. Hafta | Sürdürülebilir gıda üretimi ve gıda güvenliği | 11. Hafta | Küreselleşme ve yemek | 12. Hafta | Diyetlere eleştirel bakış | 13. Hafta | Toplumsal hareketler ve gıda | 14. Hafta | Öğrenci sunumları | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Mini-Sınav | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 2 | 5 | 10 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 25 | 25 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 1 | 2 | 2 | Sunum (Hazırlık dahil) | 2 | 2 | 4 | Toplam İş Yükü | | | 86 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 2,86 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |