Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
SOĞUK MUTFAK GMS364 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Tayfun Işık
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Soğuk mutfak ile ilgili genel bilgilere sahip olur.

2) Türk ve dünya gastronomisinden örnekler ile dersin içeriğine uygun olarak uygulamalar yaparak pratik sahibi olurlar
3)
4)
5)
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMISalata ve sosları, ordövr, marinatlar ve zeytinyağlı yemekler ders kapsamında bulunmaktadır. İçeriğe ek olarak soğuk büfe yemekleri ile soğuk yiyeceklerin dekorları da öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş ve tanışma
2. Hafta Soğuk Mutfak Genel Bilgisi / Meze Tarihi ve Kültürü
3. Hafta Zeytinyağlıların Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi - Salatalar ve Sosları
4. Hafta Peynirler- Kahvaltı Büfesi Hazırlama ve Uygulama
5. Hafta Mezeler I
6. Hafta Mezeler II
7. Hafta Mezeler III
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Soğuk Mutfakta Et Ürünleri Hazırlama Teknikleri
10. Hafta Sandviçler, Tostlar ve Kanepeler
11. Hafta Salatalar ve Salata Sosları (Dünya Gastronomisinden Örnekler)
12. Hafta Salatalar ve Salata Sosları (Türk Mutfağından Örnekler)
13. Hafta Zeytinyağlılar
14. Hafta Mekan Ziyareti ve Soğuk Büfe İncelemesi
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARProfesyonel Aşçılık Eğitimi Kitabı
Garde Manger- The Culinary Institute of America
Garde Manger- Cold Kitchen Foundamentals
Öğretim görevlisine ait ders notları,reçeteler
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Uygulama/Pratik110
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi2510
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar8216
Final Sınavı122
Ödevler111
Toplam İş Yükü103
Toplam İş Yükü / 303,43
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2         
P3         
P4         
P5         
P6  X   X     X  
P7      X   X  
P8         
P9         
P10  X   X   X    
P11         
P12         
P13         
P14         
P15         
P16         
P17         
P18         
P19         
P20         
P21         
P22         
P23