DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Tayfun Işık
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Soğuk mutfak ile ilgili genel bilgilere sahip olur.
2) Türk ve dünya gastronomisinden örnekler ile dersin içeriğine uygun olarak uygulamalar yaparak pratik sahibi olurlar 3) 4) 5)
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Salata ve sosları, ordövr, marinatlar ve zeytinyağlı yemekler ders kapsamında bulunmaktadır. İçeriğe ek olarak soğuk büfe yemekleri ile soğuk yiyeceklerin dekorları da öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve tanışma | 2. Hafta | Soğuk Mutfak Genel Bilgisi / Meze Tarihi ve Kültürü | 3. Hafta | Zeytinyağlıların Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi - Salatalar ve Sosları | 4. Hafta | Peynirler- Kahvaltı Büfesi Hazırlama ve Uygulama | 5. Hafta | Mezeler I | 6. Hafta | Mezeler II | 7. Hafta | Mezeler III | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Soğuk Mutfakta Et Ürünleri Hazırlama Teknikleri | 10. Hafta | Sandviçler, Tostlar ve Kanepeler | 11. Hafta | Salatalar ve Salata Sosları (Dünya Gastronomisinden Örnekler) | 12. Hafta | Salatalar ve Salata Sosları (Türk Mutfağından Örnekler) | 13. Hafta | Zeytinyağlılar | 14. Hafta | Mekan Ziyareti ve Soğuk Büfe İncelemesi | 15. Hafta | Final Sınavı | 16. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Profesyonel Aşçılık Eğitimi Kitabı Garde Manger- The Culinary Institute of America Garde Manger- Cold Kitchen Foundamentals Öğretim görevlisine ait ders notları,reçeteler
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Uygulama/Pratik | 1 | 10 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 2 | 5 | 10 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 8 | 2 | 16 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 1 | 1 | Toplam İş Yükü | | | 103 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,43 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |