HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş, tanışma ve ders hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi |
2. Hafta | Sütlü tatlılar hakkında temel teorik bilgilerin verilmesi & Ocak Üzerinde Pişen Sütlü Tatlı Yapımı: Puding ve muhallebi |
3. Hafta | Sütün kullanım şekilleri ve saklama koşulları & Ocak Üzerinde ve Fırında Pişen Sütlü Tatlı Yapımı: Fırın sütlaç ve kazandibi |
4. Hafta | Sütlü tatlıların Türk mutfağındaki yeri ve önemi hakkında bilgilerin verilmesi & Trileçe |
5. Hafta | Sütlü tatlıların Dünya mutfağındaki yeri ve önemi hakkında bilgilerin verilmesi & Profiterol |
6. Hafta | Ocak üzerinde pişen sütlü tatlı yapımı hakkında bilgilerin verilmesi & Supangle |
7. Hafta | Fırında pişirilen sütlü tatlı yapımı & Krem karamel |
8. Hafta | Ara Sınav |
9. Hafta | Fırında ve ocak üzerinde pişirilen sütlü tatlı uygulaması: Panna cotta & Güveçte süt helvası |
10. Hafta | Fırında ve ocak üzerinde pişirilen sütlü tatlı uygulaması: Kupta sütlü tatlı sunumu |
11. Hafta | Fırında ve ocak üzerinde pişirilen sütlü tatlı uygulaması: Creme Brule |
12. Hafta | Fırında ve ocak üzerinde pişirilen sütlü tatlı uygulaması: Güllaç |
13. Hafta | Dondurularak yapılan sütlü tatlı yapımı hakkında bilgilendirme ve temel dondurma yapımı |
14. Hafta | Dondurularak yapılan sütlü tatlı yapımı hakkında bilgilendirme Maraş dondurması, Gelato ve Sorbe arasındaki farklar & meyveli, kuruyemişli, krokanlı, çikolatalı dondurma yapımı |
15. Hafta | Final Sınavı |