Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI GMS360 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Gökçe Genç
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar.
2) Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar.
3) Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIŞeker hamuru kullanımı ve yapımında kullanılan malzemeler, şeker hamurunun renklendirilmesi, saklanması ve nasıl kaplanması gerektiği öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Şeker hamurunun tanıtımı, yapılışı, kullanım alanları, saklama koşulları
2. Hafta Şeker hamuru renklendirmesi açımı ve maket pasta kaplanması yazı ve boyama teknikleri
3. Hafta Şeker hamurunun kalıplar ile kullanımı
4. Hafta Şeker hamuru ile üç boyutlu modelleme teknikleri
5. Hafta Şeker hamurundan çiçek yapımı
6. Hafta Şeker hamuruyla hayvan modelleme teknikleri
7. Hafta Şeker hamuruyla insan modelleme teknikleri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Şeker hamuru ile süslemeye uygun kurabiye yapımı
10. Hafta Şeker hamuru ile süslemeye uygun cupcake yapımı
11. Hafta Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı
12. Hafta Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı
13. Hafta Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı
14. Hafta Yenilebilir kağıt ile şeker hamuruna fotoğraf baskı teknikleri
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi155
Final Sınavına Hazırlık4520
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık2510
Laboratuvar8216
Final Sınavı122
Ödevler
Toplam İş Yükü97
Toplam İş Yükü / 303,23
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1     
P2     
P3     
P4     
P5     
P6    X   X
P7     
P8     
P9     
P10  X   X   X
P11     
P12     
P13     
P14     
P15     
P16  X   X   X
P17     
P18     
P19     
P20     
P21     
P22     
P23