DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahiptir. 2) Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. 3) Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. 4) Mutfak tasarımının önemini kavrar.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders misafir edilecek müşterilerin taleplerini karşılayabilecek bir yapıda tasarlanacak olan restoranın ve endüstriyel mutfağın sahip olması gereken özelliklerin, genel konseptinin ve kullanılacak sistemlerin belirlendiği ve örneklerle açıklandığı bir derstir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Yiyecek servis sistemleri | 2. Hafta | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | 3. Hafta | İçecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi | 4. Hafta | Endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı | 5. Hafta | Ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | 6. Hafta | Havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | 7. Hafta | Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Otel mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | 10. Hafta | Restoran mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | 11. Hafta | Pastane mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | 12. Hafta | Özel tasarım mutfaklar | 13. Hafta | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | 14. Hafta | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 30 | Toplam(%) | | 60 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 2 | 2 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 4 | 4 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 4 | 2 | 8 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 2 | 4 | 8 | Proje | 2 | 2 | 4 | Toplam İş Yükü | | | 95 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,16 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |