DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 3 |
YARIYIL | Beşinci Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 4 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Gökçe Genç
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Basit hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 2) Yağlı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 3) Mayalı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 4) Pişmiş hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir. 5) Kek-pasta hazırlamayı öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Ders kapsamında öğrenciler; pastane ürünlerinin ön hazırlığını ve üretim aşamalarını; yaş pasta yapımını, hamur çeşitlerini, poğaça, çörek, simit çeşitleri ile özel Türk tatlılarını öğrenmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş ve tanıtım | 2. Hafta | Tatlı/Tuzlu Kuru Pasta ve Bisküvi | 3. Hafta | Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar | 4. Hafta | Kıyılarak Hazırlanan Hamurlar | 5. Hafta | Sütlü Tatlılar | 6. Hafta | Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar | 7. Hafta | Arasınav | 8. Hafta | Çikolata | 9. Hafta | Mayalanarak Hazırlanan Hamurlar | 10. Hafta | Türk Tatlıları | 11. Hafta | Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar | 12. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Yılmaz, İ., Beyter, N., Güney, S.K. (2023). Temel Pastacılık. Akademisyen Yayınevi. 2. Gökdemir, A. (2005). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara. 3. Yılmaz, Y. (2008). Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Uygulama/Pratik | 1 | 30 | Toplam(%) | | 60 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 2 | 2 | 4 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 5 | 2 | 10 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | 8 | 2 | 16 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 4 | 8 | Toplam İş Yükü | | | 119 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,96 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 4 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |