Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
PASTANE UYGULAMALARI GMS305 Beşinci Yarıyıl (Güz) 1 + 2 4

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI3
YARIYILBeşinci Yarıyıl (Güz)
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Gökçe Genç
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Basit hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
2) Yağlı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
3) Mayalı hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
4) Pişmiş hamur ile ürün hazırlamayı öğrenir.
5) Kek-pasta hazırlamayı öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIDers kapsamında öğrenciler; pastane ürünlerinin ön hazırlığını ve üretim aşamalarını; yaş pasta yapımını, hamur çeşitlerini, poğaça, çörek, simit çeşitleri ile özel Türk tatlılarını öğrenmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş ve tanıtım
2. Hafta Tatlı/Tuzlu Kuru Pasta ve Bisküvi
3. Hafta Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar
4. Hafta Kıyılarak Hazırlanan Hamurlar
5. Hafta Sütlü Tatlılar
6. Hafta Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar
7. Hafta Arasınav
8. Hafta Çikolata
9. Hafta Mayalanarak Hazırlanan Hamurlar
10. Hafta Türk Tatlıları
11. Hafta Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar
12. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Yılmaz, İ., Beyter, N., Güney, S.K. (2023). Temel Pastacılık. Akademisyen Yayınevi.
2. Gökdemir, A. (2005). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
3. Yılmaz, Y. (2008). Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Uygulama/Pratik130
Toplam(%)60
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)60
Finalin Başarıya Oranı(%)40
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık224
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi5210
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11515
Laboratuvar8216
Final Sınavı122
Ödevler248
Toplam İş Yükü119
Toplam İş Yükü / 303,96
Dersin AKTS Kredisi4
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X   X   X    
P2         
P3         
P4        X   X
P5  X   X      
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14  X   X      
P15         
P16         
P17          X
P18         
P19         
P20         
P21         
P22  X   X      
P23