Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
STAJ II GMS300 Altıncı Yarıyıl (Bahar) 0 + 40 1

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI3
YARIYILAltıncı Yarıyıl (Bahar)
AKTS1
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Hakan Özler
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) İletişim becerilerini, kendini ifade etme yeteneğini geliştirir.
2) Çalışma disiplini edinir.
3) İlgi duyduğu mutfak bölümünde kendini geliştirir.
4) İşletmede uyacağı kuralları bilir.
5) Çalışma yöntemlerini geliştirme becerisi edinir.
6) Teoride öğrendiklerini pratikte uygulayabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIÖğrenciler yaz döneminde en az 30 olmak üzere 60 veya 90 işi günü zorunlu staj eğitimlerini yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirmektedir.
DERS İÇERİĞİÖğrenci, 30 iş günü boyunca mutfakta ilgi duyduğu departmanlarda çalışarak sektör deneyimi kazanır.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİEğitim-Uygulama,Örnek Olay İncelemesi
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Uygulama/Pratik1100
Toplam(%)100
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)100
Finalin Başarıya Oranı(%)0
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler13030
Toplam İş Yükü30
Toplam İş Yükü / 301
Dersin AKTS Kredisi1
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAVar
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1           
P2           
P3           
P4           
P5  X          
P6  X   X   X   X   X   X
P7  X   X        
P8           
P9           
P10           
P11           
P12  X   X        
P13           
P14           
P15  X   X   X   X   X   X
P16           
P17           
P18           
P19           
P20           
P21      X   X    
P22           
P23          X   X