DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 3 |
YARIYIL | Altıncı Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 1 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Hakan Özler
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İletişim becerilerini, kendini ifade etme yeteneğini geliştirir. 2) Çalışma disiplini edinir. 3) İlgi duyduğu mutfak bölümünde kendini geliştirir. 4) İşletmede uyacağı kuralları bilir. 5) Çalışma yöntemlerini geliştirme becerisi edinir. 6) Teoride öğrendiklerini pratikte uygulayabilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Öğrenciler yaz döneminde en az 30 olmak üzere 60 veya 90 işi günü zorunlu staj eğitimlerini yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | Öğrenci, 30 iş günü boyunca mutfakta ilgi duyduğu departmanlarda çalışarak sektör deneyimi kazanır.
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Eğitim-Uygulama,Örnek Olay İncelemesi |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Uygulama/Pratik | 1 | 100 | Toplam(%) | | 100 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 100 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 0 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | | | | Ders Saati | | | | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | | | | Ödevler | 1 | 30 | 30 | Toplam İş Yükü | | | 30 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 1 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 1 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Var |
| |