DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Bahar döneminde öğrenilen pişirme tekniklerine giriş konuları pekiştirilecektir. 2) Gruplarla yürütülen bir ders olduğundan öğrenciler kendi aralarında sorumluluk paylaşımı yapmayı öğrenecektir. 3) Genel hijyen kuralları, istasyon düzeni ve temizliği ile mise en place ile ilgili kuralları pekiştirme şansına sahip olur. 4) "Mice en place" hazırlamanın önemini kavrar.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Ders kapsamında hijyen kuralları ile kesim ve pişirme teknikleri, yiyecek içecek istasyonunun nasıl yönetilmesi gerektiği ve yiyecek içecek sektöründe ön hazırlığın önemi öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tanışma, mutfak kuralları ve ders işleyişi | 2. Hafta | El yapımı makarna | 3. Hafta | Kış salataları ve vinaigrette | 4. Hafta | Yumurta pişirme teknikleri | 5. Hafta | Tavalı menü | 6. Hafta | Izgara menü | 7. Hafta | Sote menü | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Braise menü | 10. Hafta | Fırın menü | 11. Hafta | Tesis gezisi | 12. Hafta | Stew menü | 13. Hafta | Bar food | 14. Hafta | Buharda pişirme ve yaz salataları | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 1 | 5 | 5 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 6 | 3 | 18 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 1 | 1 | 1 | Toplam İş Yükü | | | 93 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,1 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |