Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU GMS254 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Ziyafet mutfağını öğrenir.
2) Organizasyonun temel unsurlarını öğrenir.
3) Personel yapılanmasını öğrenir.
4) İşletmelerde ziyafet, kokteyl, özel günler için düzenlenen davetlerin niteliklerini ayrıntılı irdeleyebilme becerisi kazanır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIA?la Cart ve banket çalışma sistemleri, masa yerleşimi ve hazırlama teknikleri, yiyecek sektöründe takım çalışmasının ve müşteri memnuniyetinin önemi ve bunların sağlanması için kullanılan yiyecek servis sistemlerinin incelenerek nasıl analiz edilmesi gerektiği öğretilir. Ziyafet yemekleri hazırlama ve sunuma hazır hale getirme, catering organizasyonu, catering faaliyeti sonrası geri bildirim alma, kahvaltı büfesi hazırlama, yemek ve kokteyl hazırlama öğretilir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş, yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları
2. Hafta Yiyecek içecek işletmelerinin kapsamı ve önemi
3. Hafta Ziyafet organizasyonun amacı, kapsamı ve yönetimi
4. Hafta Ziyafet organizasyonun planlanması ve akış Düzeni
5. Hafta Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin yönetimi organizasyon
6. Hafta Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin denetim fonksiyonu
7. Hafta Büfe-kokteyl ve toplantı organizasyonu yönetim ve denetim fonksiyonları
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim sürecinin kontrolü işgücü planlaması-maliyet ve satışların analizi
10. Hafta Otel ve yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama ve ziyafet bütçesi
11. Hafta Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet dekorasyon ve düzen uygulamaları
12. Hafta Yiyecek içecek işletmeleri ziyafet yönetiminde koordinasyon
13. Hafta Öğrenci sunumları, otel gezisi
14. Hafta Genel tekrar
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Yılmaz R. (2015). Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları, İstanbul.
2. Nenes, M. F. (2008). International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc., New Jersey.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi155
Final Sınavına Hazırlık11010
Ders Saati14456
Ara Sınava Hazırlık155
Laboratuvar5315
Final Sınavı111
Ödevler111
Toplam İş Yükü94
Toplam İş Yükü / 303,13
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2       
P3       
P4  X   X   X   X
P5       
P6       
P7       
P8       
P9       
P10       
P11       
P12       
P13  X   X   X   X
P14       
P15       
P16       
P17       
P18       
P19       
P20       
P21       
P22       
P23  X     X