HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Gıda muhafazasının temelleri, proses ve raf ömrü süresince biyokimyasal, reolojik ve mikrobiyal değişimler |
2. Hafta | Geleneksel muhafaza tekniklerine giriş |
3. Hafta | Isıl işleme dayalı muhafaza yöntemleri (Evaporasyon, kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon, sprey-dried vb.) |
4. Hafta | Soğuk işlem muhafaza yöntemleri (Dondurma, liyofilizasyon vb.) |
5. Hafta | Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri |
6. Hafta | Paketleme yöntemlerine dayanan muhafaza teknikleri (MOP, vakum paketleme vb.) |
7. Hafta | Yeni ambalaj teknolojileri ve yenilebilir film kaplamalar |
8. Hafta | Ara sınav |
9. Hafta | Modern muhafaza tekniklerine giriş |
10. Hafta | Gıdalarda vurgulu elektrik alan (PEF) uygulamaları |
11. Hafta | Ohmik sistem uygulamaları |
12. Hafta | IR uygulamaları, gıda muhafazasında nanoteknolojik uygulamalar |
13. Hafta | Gıdalarda ultrason ve ultraviyole uygulamaları |
14. Hafta | Gıdalarda yüksek basınç uygulamaları |
15. Hafta | Final sınavı |