Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
GENEL TURİZM GMS206 Dördüncü Yarıyıl (Bahar) 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI2
YARIYILDördüncü Yarıyıl (Bahar)
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Turizm endüstri ve işletmeleri hakkında genel bilgileri edinir.
2) Turizm ve turizm işletmelerinin sınıflandırılması hakkında bilgi edinir.
3) Turizmin ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini öğrenir.
4) Turizm alanındaki güncel konu ve sorunlar hakkında bilgi edinir.
5) Turizm hakkında değerlendirme yapmayı öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMITurizm ve turist kavramları, turizm çeşitlerinin, turizmin gelişmesine etki eden unsurları ve turizm sektörünün temel özelliklerine değinilmektedir. Turizm arzı ve talebi, turistik ürün ve unsurları, turizm ve turizm işletmelerinin sınıflandırılması, turizmin ekonomik, sosyal ve fiziksel çevre ile ilişkisi öğretilir. Uluslararası turizm ve turizmde geleceğe yönelik eğilimler, Türkiye turizminin sorunları ve Türkiye?de turizmin geleceği konusunda değerlendirme yapabilme yeteneğinin kazandırılması amaçlanır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Turizm endüstrisine giriş
2. Hafta Turizm işletmelerinde yönetim ve organizasyon
3. Hafta Turizm endüstrisinin gelişimi
4. Hafta Turizm ve turizm işletmelerinin sınıflandırılmaları
5. Hafta Turizmin ekonomik etkileri
6. Hafta Turizmin sosyal etkileri
7. Hafta Turizmin çevresel etkileri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Turizm endüstrisinde örgütler
10. Hafta Turizmin sorunları
11. Hafta Turizmin sorunları
12. Hafta Turizm alanında güncel konular
13. Hafta Turizm alanında güncel konular
14. Hafta Genel değerlendirme
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Kozak, N., Kozak, M. & Kozak M. (2011). Genel Turizm İlkeleri ve Kavramlar. Detay Yayıncılık, Ankara.
2. McIntosh, R. W. & Goeldner, C. R. (1999). Tourism Principles, Practices, Philosophies. USA, John Wiley & Sons.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Eğitim-Uygulama,Proje,Sunum,Rapor Hazırlama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi21530
Final Sınavına Hazırlık14040
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık12525
Laboratuvar
Final Sınavı133
Ödevler224
Toplam İş Yükü146
Toplam İş Yükü / 304,86
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2         
P3         
P4         
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14         
P15         
P16         
P17         
P18         
P19         
P20         
P21         
P22         
P23