DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 1 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İletişim becerilerini ve kendini ifade etme yeteneğini geliştirir. 2) İş disiplini kazanır. 3) Sektörü tanır. 4) Kuralları bilir ve uygular. (Çalışma saatleri, kıyafet, ilişkiler vb.) 5) Çalışma metodlarını geliştirme becerisini kazandırır.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Öğrenciler yaz döneminde en az 30 olmak üzere 60 veya 90 işi günü zorunlu staj eğitimlerini yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | Öğrenci, 30 iş günü boyunca mutfakta ilgi duyduğu departmanlarda çalışarak sektör deneyimi kazanır.
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Eğitim-Uygulama |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Uygulama/Pratik | 1 | 100 | Toplam(%) | | 100 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 100 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 0 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | | | | Ders Saati | 1 | 40 | 40 | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | | | | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 40 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 1,33 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 1 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Var |
| |