DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Yiyecek içecek maliyet kontrolünün önemini öğrenir. 2) Yiyecek içecek maliyet kontrol süreci ile maliyet kontrol yöntemlerini bilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Öğrenci, yiyecek içecek işletmesindeki maliyet kontrol süreçlerini ve maliyet kontrol yöntemlerini öğrenmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Basit maliyet kontrol yöntemi (yüzde kontrol yöntemi) | 2. Hafta | Basit maliyet kontrol yöntemi (yüzde kontrol yöntemi) | 3. Hafta | Basit maliyet kontrol yöntemi (yüzde kontrol yöntemi) | 4. Hafta | Basit maliyet kontrol yöntemi (yüzde kontrol yöntemi) | 5. Hafta | Ayrıntılı maliyet kontrol yöntemi | 6. Hafta | Ayrıntılı maliyet kontrol yöntemi | 7. Hafta | Ayrıntılı maliyet kontrol yöntemi | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Standart maliyet kontrol yöntemi | 10. Hafta | Standart maliyet kontrol yöntemi | 11. Hafta | Standart maliyet kontrol yöntemi | 12. Hafta | Potansiyel maliyet kontrol yöntemi | 13. Hafta | Potansiyel maliyet kontrol yöntemi | 14. Hafta | Potansiyel maliyet kontrol yöntemi | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Aktaş, A. (2011). Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi. (11.Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara. 2. Benligiray, Y. (1977). Otel İşletmelerinde Kar Planlaması ve Maliyet Kontrolü, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi. 3. Çetiner, E. (2009). Konaklama İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi. (1.Baskı). Gazi Kitabevi, Ankara. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 4 | 4 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 2 | 28 | Final Sınavına Hazırlık | 2 | 8 | 16 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 2 | 6 | 12 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 5 | 5 | Toplam İş Yükü | | | 97 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,23 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |