DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Rıza Coşkun Çağlar
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gastronomi konusundaki uzmanlarla görüşlerini tartışabilir. 2) Gastronomi konusundaki uzmanlarla yenilikleri sorgulayabilir. 3) Uzmanlardan edindiği bilgiler sayesinde yeni fikirler önerebilir. 4) Uzmanlardan edindiği bilgiler sayesinde kariyer planlayabilir. 5) Gastronomi konusunda güncel gelişmeleri tartışabilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Gastronomi alanı ile ilgili olarak davet edilen konuk tarafından sektöre yönelik teorik veya pratik bilgilerin öğrenciler ile paylaşılması amaçlanmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Gastronomi seminerleri dersinin tanımı önemi ve amacı | 2. Hafta | Gastronomi ve gözlem teknikleri | 3. Hafta | Protokol yemekleri işletme ziyareti | 4. Hafta | Gastronomide kariyer planlanma ve söyleyişi | 5. Hafta | Gastronomide kariyer planlanma ve söyleyişi | 6. Hafta | Otel işletmelerinde gastronomi ziyareti | 7. Hafta | Ürün kalite, kontrol, saklama ve satın alma işlemleri için işletme ziyareti | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Pasta ve unlu mamulleri işletme ziyareti | 10. Hafta | Et ve et ürünleri işletme ziyareti | 11. Hafta | İçecek bilgisi işletme ziyareti | 12. Hafta | Gastronomi ve görsel medya ilişkisi | 13. Hafta | Franchise işletme ziyareti | 14. Hafta | Genel tekrar | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. 2. Akbaba, A. ve Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi Detay Yayıncılık, Ankara. 3. Mısırlı, İ. (2016). Protokol Kurallar Uygulamalar Detay Yayıncılık, Ankara. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 10 | Devam | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 2 | 1 | 2 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 2 | 2 | 4 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 8 | 8 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 5 | 5 | Laboratuvar | 14 | 2 | 28 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 3 | 2 | 6 | Toplam İş Yükü | | | 99 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,3 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |