Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
GASTRONOMİ SEMİNERLERİ GMS154 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Rıza Coşkun Çağlar
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Gastronomi konusundaki uzmanlarla görüşlerini tartışabilir.
2) Gastronomi konusundaki uzmanlarla yenilikleri sorgulayabilir.
3) Uzmanlardan edindiği bilgiler sayesinde yeni fikirler önerebilir.
4) Uzmanlardan edindiği bilgiler sayesinde kariyer planlayabilir.
5) Gastronomi konusunda güncel gelişmeleri tartışabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIGastronomi alanı ile ilgili olarak davet edilen konuk tarafından sektöre yönelik teorik veya pratik bilgilerin öğrenciler ile paylaşılması amaçlanmaktadır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Gastronomi seminerleri dersinin tanımı önemi ve amacı
2. Hafta Gastronomi ve gözlem teknikleri
3. Hafta Protokol yemekleri işletme ziyareti
4. Hafta Gastronomide kariyer planlanma ve söyleyişi
5. Hafta Gastronomide kariyer planlanma ve söyleyişi
6. Hafta Otel işletmelerinde gastronomi ziyareti
7. Hafta Ürün kalite, kontrol, saklama ve satın alma işlemleri için işletme ziyareti
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Pasta ve unlu mamulleri işletme ziyareti
10. Hafta Et ve et ürünleri işletme ziyareti
11. Hafta İçecek bilgisi işletme ziyareti
12. Hafta Gastronomi ve görsel medya ilişkisi
13. Hafta Franchise işletme ziyareti
14. Hafta Genel tekrar
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
2. Akbaba, A. ve Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi Detay Yayıncılık, Ankara.
3. Mısırlı, İ. (2016). Protokol Kurallar Uygulamalar Detay Yayıncılık, Ankara.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev110
Devam110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık212
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi224
Final Sınavına Hazırlık188
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık155
Laboratuvar14228
Final Sınavı122
Ödevler326
Toplam İş Yükü99
Toplam İş Yükü / 303,3
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2         
P3         
P4         
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14         
P15         
P16         
P17         
P18         
P19         
P20  X   X   X   X   X
P21         
P22  X   X   X   X   X
P23