Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Hijyen ve sanitasyon kuralları ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olurlar. 2) Gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında bilgi sahibi olurlar. 3) Gıdalarda bozulmaya ve gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olan mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olurlar 4) İşletmelerde uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgi sahibi olurlar 5) Çalışanların üretim bölgesinde dikkat etmesi gereken hijyen kurallarını uygularlar 6) HACCP uygulamaları hakkında bilgi sahibi olurlar
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Gıda bozulmasına neden olan mikrobik, kimyasal ve biyokimyasal faktörler, başlıca gıda gruplarında bozulmaya neden olan mikroorganizmalar, organoleptik değişiklikler, gıda çalışanları için kişisel hijyenin önemi; mutfak ve araç gerecin sanitasyonu, HACCP kavramı bu ders kapsamında öğretilmektedir.