Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Fakültesi »  Hemşirelik Programı

Genel Bilgi

Bölümümüz sağlığın korunması, geliştirilmesi ve hasta bireylere profesyonel düzeyde kaliteli bir bakım verilmesini sağlayacak; insana ve sağlık sorunlarına duyarlı, mesleki etik standartları benimseyen, liderlik rolü üstlenebilecek, ekip çalışmasına inanan, kendi kendine ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile dolu, eleştirel düşünebilen, otonomisi olan, mesleki yeterliliğe ve sorumluluk bilincine sahip, toplumsal sorumluluğu üstlenmeye hazır ve toplumun değişen sağlık gereksinimlerine yanıt verebilecek hemşirelerin yetiştirilmesini hedeflemektedir.

Bölümümüz, 1994 yılında Başkent Üniversitesi bünyesinde Hemşirelik Yüksekokulu olarak kurulmuş, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi yapısı altında Hemşirelik Bölümü olarak yerini almıştır. 2006 yılında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında doktora programı açılmış ve bölümümüzün adı Hemşirelik Bölümü olarak değişmiştir.Bölümümüzün lisans düzeyindeki eğitim programı, dört yıllık teorik ve uygulamalı bir eğitimi kapsamaktadır. Öğretim dili Türkçe olmakla birlikte bazı derslerde yabancı dilde (İngilizce) kaynaklar kullanılmaktadır. Eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz "Hemşirelikte Lisans Diploması" alarak "hemşire" unvanını kazanırlar.

Bölümde 2022 yılı itibariyle 5 Profesör, 1 Doçent, 5 Dr. Öğretim Üyesi, 7 Öğretim Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi tam-gün çalışmaktadır. Bölümle ilgili kararlar bölümün bütün öğretim üyelerinin oluşturduğu Bölüm Kurulu tarafından alınır. Bölüm bir başkan ve bir yardımcı tarafından yönetilir.

PROGRAM AMAÇLARI
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü lisans eğitim programı mezunları;

1.Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinerek, mesleğin gerektirdiği yetkinlikleri geliştirir; ulusal ve uluslararası yenilikleri izler.
Başarım göstergeleri:
a) Mezunların %10u ilk 5 yıl içerisinde hemşirelik veya hemşirelik dışı lisans üstü eğitim programlarına devam eder.
b) Mezunların % 20si ilk 5 yıl içerisinde çalıştıkları alanda yetkinlik kazandıracak sertifika eğitimi veya diğer bilimsel programlara devam eder

2. Ekiple iş birliği içerisinde, etik ilkelere bağlı kalarak, bütüncül yaklaşımla birey-aile-toplumun sağlık gereksinimlerini değerlendirerek bakımını gerçekleştirir.
Başarım göstergeleri:
a) Mezunların bakım verdiği kişilerin memnuniyet düzeyleri yüksektir (en az %70).
b) Mezunların performans göstergeleri yüksektir (en az %70).

3.Mesleğin gelişimine yön verecek klinisyen, eğitimci, araştırıcı ve lider rolü üstlenirler.
Başarım göstergeleri:
a) Mezunuyet sonrası ilk 3 yıl içinde %90'ı istihdam edilir.
b) Mezunuyet sonrası ilk 5 yıl içinde, mezunların %5'i yönetici veya akademik pozisyonlarda yer alır.

MİSYONUMUZ: Sağlık alanında bilimsel, teknolojik, sosyal ve ekonomik değişimleri izleyen ve bu değişimleri yönetebilen, liderlik özelliklerine sahip yetkin hemşireler yetiştirerek birey-aile- toplum sağlığı ve yaşam kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.

VİZYONUMUZ:Ulusal ve uluslararası düzeyde hemşirelik mesleğinin gelişimi ve ilerlemesine yön veren, model alınan/ değer katan bir eğitim kurumu olmak.

DEĞERLERİMİZ:
-Dürüstlük
-Üretkenlik
-Sorumluluk,
-İşbirliği ve takım ruhu