Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Enstitüsü »  Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Genel Bilgi

Tıbbi Mikrobiyoloji tıbbın tüm alanlarına hizmet veren ve geçtiğimiz yıllar içerisinde en hızlı gelişim gösteren bilim alanıdır. Özellikle yeni moleküler tekniklerin, biyokimyasal uygulamaların kullanımı ile ortaya çıkan yeni bilgiler Mikrobiyoloji?yi sürekli aktif bir bilim alanı haline getirmiştir. Her hekimin hayatı boyunca en sık karşılaşacağı hastalık grubu enfeksiyon hastalıklarıdır. Enfeksiyon hastalıklarının teşhis süreci oldukça problemlidir. Hastanın klinik tablosu dikkatlice değerlendirilerek ve saptanan klinik bulguların laboratuvardan elde edilen sonuçlar ile korelasyonu kurularak tanı koyulabilir.

Anabilim dalımızın temel misyonu öğrencilerimize klinik bulgularla korelasyon kurabileceği gerekli mikrobiyolojik bilgiler ile donatmaktır.

Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1998 yılında aktif olarak Bağlıca Kampüsünde Prof. Dr. Hande Arslan başkanlığında kurulmuştur. Daha sonra sırasıyla Prof. Dr. Füsun Can, Prof. Dr. Jülide Sedef Göçmen ve Prof. Dr. Müge Demirbilek Ekici başkanlık görevini yürütmüşlerdir. Anabilim Dalı Başkanlığı görevini şu anda Prof. Dr. Ahmet Celal Başustaoğlu yürütmektedir. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Ankara Bağlıca Kampüsünde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmekte ayrıca Adana Uygulama ve Araştırma Merkezinde rutin hizmet vermektedir.